Pakkaa oikein lähtiessäsi kalareissulle

Kalareissu pitää suunnitella huolella, jotta siitä tulee mahdollisimman onnistunut. Majoitusta ja kalastuspaikkoja suunniteltaessa pitää miettiä, että onko valmis kävelemään varusteiden kanssa pitkiäkin matkoja kalavesien ääreen vai ajeleeko sinne mieluummin omalla autolla. Seudun karttaan kannattaa tutustua etukäteen, jotta voi suunnitella kaikki hyvät kalastuspaikat jo ennakkoon. Kalastusvälineetkin on helpompi valita mukaan, kun tietää missä aikoo kalastaa ja mitä kalaa niistä vesistöistä saa. Asianmukaiset kalastusluvat pitää hoitaa kuntoon ja ottaa selvää, että onko kalastuskiintiöitä rajoitettu vai onko kalastus sallittu. Kalareissulla on rentouttavaa ja mukavaa, kunhan vain valmistautuu siihen huolella ottamalla mukaan asianmukaiset varusteet.

Varaa matkaan oikeanlaiset vieheet

Yksi kalastuksen tärkeimmistä välineistä ovat oikeanlaiset vieheet. vieheitä on erilaisia ja voi olla hankalaa tietää, mikä viehe sopii parhaiten juuri niille kalavesille, jonne on tarkoitus mennä. Tässä hyvänä apuna ovat netin erilaiset keskustelupalstat, joista voi saada hyviä vinkkejä. Huomioon on otettava hyvin monta eri seikkaa, kuten kalaveden laatu, pyydystyssyvyys, ilma, kalalaji ja vuodenaika. Vaapun sanotaan toimivan hyvin isommilla vesillä ja kun vesissä on paljon isoja lohia. Se toimii suhteellisen hyvin alkukesän kylmissä vesissä ja kutuaikana. Perhoilla ja pelleillä kannattaa kalastaa pienemmillä vesillä ja silloin, kun vedessä on paljon roskaa. Heinäkuun loppupuolella sanotaan yleisesti olevan parhaat perhoajat. Kannattaa ehdottomasti ottaa koko kalapakki mukaan reissulle, jotta saa testata, mikä toimii parhaiten.

Tarpeelliset välineet kalareissulla

Kalareissulla voi sattua myös pieniä haavereita, joten kunnolliset puhdistusaineet ja ensiapuvälineet kannattaa pakata mukaan. Kunnon pihdit, puukko, haavi ja varasiimaa on hyvä olla myös matkassa. Kalatarvikkeista vavat, virvelit, uistimet, vieheet ja muut kalastukseen tarvittavat välineet eivät saa jäädä kotiin. Haluat varmaan myös tietää, miten isoja kaloja saat, joten puntarikin on hyvä saada mahtumaan reppuun. Kameralla ikuistat kaikki mahtavat kalasaaliit. Vedenkestäviin pusseihin pakkaat helposti puhelimet, rahapussit ja muut kosteudelle arat välineet. Ruokaa tarvitaan mukaan jonkin verran. Ottamalla mukaan riittävän vaatevaraston, et jää pulaan pitemmälläkään kalareissulla. Kunnolliset sadevaatteet, vaihtovaatteet, kalastussaappaat ja hyttysmyrkky ovat aivan välttämättömiä. Kartat tai kunnon GPS taas auttavat navigoimaan kalapaikalta toiselle.

 

Leave a Reply

mts_best