Lappi kalastuspaikkana

Lapissa on kauniin luonnon lisäksi aivan mahtavat ja houkuttelevat kalavedet. Puhtaat, monipuoliset ja kalaisat vesistöt houkuttelevat kalamiehiä kauempaakin. Erähenkisen unelmapaikka on mökki kauniissa luonnossa ja hyvät kalavedet nurkan takana. Lapissa tämä ei jää vain unelmaksi, vaan se on täysin mahdollista myös toteuttaa. Lapissa voi samalla nauttia myös yöttömän yön taiasta. Sieltä löytyvät parhaat kalapaikat vuodenajasta riippumatta. Lappi on myös harjuskalastajan unelmapaikka, sillä suuret harjukset ovat yleisiä monissa vesistöissä. Sieltä saatavat lohet saattavat olla hyvinkin yli 20-kiloisia. Lappiin ei tarvitse lähteä kalaretkelle vain kesällä, vaan talvikalastus on lähes yhtä suosittua. Paksun jään alla odottavat taimenet, harjukset ja raudut ovat talvisen kalaretken kohokohta.

Pellon runsaat kalavedet

Ei tarvitse mennä ihan pohjoiseen asti, sillä Pello tunnetaan kalastuspaikkana, jossa kalastajaa odottavat Euroopan anteliaimmat lohijoet. Pello ja Tornionjoki ovat alueen parhaita paikkoja juuri lohen kalastukseen. Pelloon kalastusmatkailijan on helppo palata vaikka uudelleen, sillä palvelut ovat ensiluokkaisia ja monipuolisia. Sieltä löytyy mukavia majoitusvaihtoehtoja ja halutessasi saat vaikka oppaan mukaan kalaretkelle. Alueella risteilevät joet ja purot ovat aivan mainioita paikkoja harjuksen ja tammukan pyyntiin. Kalarikkaat järvet antavat mahdollisuuden hyviin kalasaaliisiin. Taitava kalamies saalistaa niin ahvenet, kuhat, hauet kuin taimenetkin. Pellon kalakerhon nettisivuilta voi halutessaan hakea lisätietoa. Kalastus ei rajoitu vain kesäkauteen, sillä alueelta löytyy monia mainioita jokia ja järviä talviseen pilkkikalastukseen.

Lapin monet majoitusvaihtoehdot

Lapissa on monia yöpymismahdollisuuksia, joista voi valita omalle kalareissullesi ja seurueelle sopivimman. Hotelleita ja majataloja alueelta löytyy mukavasti. Kalastusreissulla ollessasi haluat ehkä hieman erähenkisemmän majoituksen. Netistä on helppo etsiä erilaisia mökkejä, joita on saatavilla sekä mukavuuksilla että ilman mukavuuksia. Ilman vettä ja sähköä olevan mökin saa jo aika huokeaan hintaan. Jos kalaveden läheisyys on ainoa hakukriteeri, voi olla hieman haastavampaa löytää juuri se haluamasi mökki. Siksi kannattaakin olla ajoissa liikkeellä, jotta lomastasi tulisi paras mahdollinen. Kalastamaan lähtiessään on hyvä muistaa myös tarkastaa, että kalastusluvat ovat kunnossa. Kalastuslupajärjestelmään tuli jonkin verran uuden kalastuslain mukanaan tuomia muutoksia. Netistä on hyvä katsoa, mitä kalastuslupia tarvitsee.

 

Leave a Reply

mts_best