Unohtumattomia elämyksiä kalastuksesta

Väitetään, että prostituutio on maailman vanhin ammatti, mutta kehtaamme sanoa, että kalastus on varmasti sitäkin vanhempi. Kalastusta on harjoitettu jo vuosituhannet, ja ihmiset ovat aina hakeutuneet asumaan merien, jokien ja järvien rannoille. Meren antimet ovat osa lähes jokaisen maailman alueen ruokakulttuuria.

Nykyään kalastus on tehostettu jo niin pitkälle, ettei kenenkään tarvitse nähdä vaivaa saadakseen herkutella meren herkuilla. Voimme nauttia kalastuksesta täysin elämyksenä. Mikä onkaan parempaa ajan tappamista kuin ottaa pari hyvää ystävää mukaansa ja ajaa jonkin kaukaisen järven rannalle tai kruisata veneellä läheisen kaislikon reunalle aurinkoisena päivänä? Nykyään kaiken voi tehdä myös helposti älypuhelinsovellusten siivittämänä.

 

Ota hyvä asento

Jos istuskelu ja seisoskelu on tylsää, kalastusta voi harjoittaa myös vauhdissa vetämällä onkia kalaveneen telineessä. Kalastusveneen voi vuokrata, ja sitten voi lähteä halkomaan aaltoja fishing net at an old port in italykuin merimiehet konsanaan. Vetokalastuksessa kannattaa kuitenkin muistaa, että pääväylien keskellä ajamalla tarttuu tuskin monta vonkaletta koukkuun. Ja toisaalta väyliltä poikettaessa kannattaa kiinnittää huomiota mahdollisiin kareihin ja matalikkoihin.

Jos vauhti puolestaan saa vatsan sekaisin, voi myös hakeutua joen yläjuoksulle ja harjoitella vieheellä kalastamista. Tämä jalo taito on kalastusta parhaimmillaan ja samalla menetelmällä voisi uskoa kivikautistenkin ihmisten kalastaneen jokiensa varsilla. Vyötäröön asti ulottuvassa vedessä kumihousuissa vieheen heittely vie niin lähelle kaloja ja vettä kuin kalastuksessa voi vain olla. Voit tuntea joen virran nilkoissasi, ja ehkä jopa joku ahven tulee tutkimaan saappaitasi, jos osaat olla liikkumatta.

Tai jos seisoskelu ei kiinnosta, voi mennä viikonlopuksi mökille järven rantaan ja asettaa kalaverkot hoitamaan saalistuksen puolestasi. Verkkojen paikka kannattaa miettiä tarkalleen, sillä toisin kuin viehe, jonka voi valita tietyille kalalajeille sopivaksi, verkkoon tarttuvat kaikki lähialueen kalat. Saalis voi siis olla pelkkiä karppeja, jos valitset sijainnin väärin. Myös verkon silmäleveys on tärkeä tekijä, pienisilmäiseen verkkoon tarttuu paljon kaloja, ja mutta jos silmämitta on liian pieni, menevät isommat kalat sivu suun.

Saalis koukkuun

 

Paras osa kalastusta on tietysti saaliin saaminen. Virvelillä kalastettaessa tulee usein Close-up of fishing lures with rod on wooden background.jännittäviä tilanteita, kun koukkuun jää kiinni valtava hauki, jonka kanssa saa ensin taistella siimaa vedettäessä, ja sen jälkeen vonkaleen nostamisesta veneeseen. On hyvä olla kaveri mukana, jotta haavia ja onkivapaa voidaan käyttää tehokkaasti yhdessä kalan taltuttamiseksi.

Kun kala on saatu kiinni ja talteen, seuraa kalastuksen paras osuus, saaliin kokkaaminen. Jos olet jonkun kaukaisen joen rannalla, voit pistää nuotion pystyyn. Mutta jos satut olemaan mökilläsi, kannattaa hankkia joko grillausvälineet tai jopa savustuspönttö. Itse kalastettu kala maistuu takuulla paremmalta kuin kaupasta ostettu! Jos kalastuskärpänen pääsi puremaan, täältä löytyvät parhaat kalapaikat.

Leave a Reply

mts_best