Miten kalaretkelle pakataan oikeaoppisesti?

 

Kalaretki on monelle paras ajanviete viettää vapaa-aikaa tai kadota kaupungin metelistä viikonlopuksi rauhoittumaan. Kalasaalis on mitä mainioin tapa täyttää ruokapöytä. Toisaalta se toimii leikkisänä mittarina siinä, kuka on kaveriporukan paras kalamies.

Kalaretki on kuitenkin aina retki, johon kannattaa varautua kunnolla, sillä väärät varusteet voivat jopa pilata reissun. Tässä siis pakkaamista helpottava muistilista kalareissulle lähdettäessä.

Mitä, mistä ja onko lupa?

Aina lähtökohta on hyvä istua hetkeksi ja miettiä mitä ollaan lähdössä kalastamaan. Tämä johtaa muutamaan jatkokysymykseen. Onko kyseistä lajia liikenteessä juuri nyt? Onko kalaa oikeutta kalastaa, eli ovatko kalastajan luvat kunnossa? Lisäksi kannattaa miettiä, minkälaiselle vesistölle on suunnattava, että kalaa nousisi.

Varusteet

  • Kun ensimmäiset kysymykset on vastattu, pitää alkaa miettiä, millä sitä lähtee kalastamaan. Kalastaminenhan ei missään nimessä ole varustelaji, mutta urakka helpottuu huomattavasti, kunhan vavat ja uistimet ovat kunnossa. Ota huomioon olosuhteet ja valitse oikeat varusteet niin sääolosuhteisiin nähden kuin kalastettavaan kalaan nähden.
  • Senkin jälkeen, kun kalastamiseen tarvittavat varusteet ovat kunnossa, voi kalareissu mennä pilalle muiden varusteiden puuttuessa. Veden kestävät pussit, joko muoviset Minigrip-pussit tai pidempi-ikäiset, vedenkestävät säilytysvaihtoehdot ovat elinehto kalareissulle. Puhelimen, seteleiden tai karttojen tuhoutuminen on vain ajan kysymys, jos niitä ei ole pakattu vedenkestävästi.
  • Toinen tapa pilata reissunsa on lähteä liikenteeseen väärillä jalkineilla. Lähtiessä kannattaa aina ottaa huomioon, minkälaisella alustalla aikoo kalastaa ja sopeuttaa kenkänsä tähän pohjaan. Pidemmillä reissuilla muutamien kenkävaihtoehtojen mukaan ottaminen saattaa myös olla varteen otettava vaihtoehto.
  • Kartat. Olivatpa ne sitten piirrettynä mieleesi iltapäiväreissulle tai pakattuna reppuun pidemmälle reissulle. Kalastajan kannattaa aina tietää, missä on ja mihin on menossa. Jos repussa on enemmän karttoja, reissukin varmasti pitenee. Tällöin kannattaa ottaa huomioon, mitä kaikkia varusteita vaelluksille normaalisti täytyy ottaa mukaan.

Mitä muuta pitää ottaa huomioon?

Eri kalastusreissut vaativat eri asioita, joita täytyy ottaa huomioon. Jos reissuun kuuluu kajakointia, pitää turvallisuusaspektit ottaa huomioon tältä sektorilta. Kun kalareissu on vaellus, kannattaa muistaa myös vaelluspakkaamisen tärkeimmät säännöt ja esimerkiksi pakata mukaan rakkolaastareita. Perheen pienempien kanssa kalaan lähteminen tuo myös omat haasteensa. Lasten hoitolaukku on esimerkiksi varuste, johon voi olla hyvä sijoittaa reissun onnistumisen takaamiseksi.

Lasten kanssa retkelle lähtiessä on myös hyvä muistaa pakata reissuun ruokaa täydelliseen epäonnistumiseen varautuen, vaikka kavereiden kanssa viikon kalareissulle lähtiessään normaalisti pakkaisikin vain yhden ruisleipäpaketin.

Leave a Reply

mts_best