Mielenkiintoiset kalastuskohteet Euroopan ulkopuolella

Vaikka Suomen ja Pohjoismaiden kala-apajat kamppailevatkin monipuolisuudellaan kovassakin luokassa, voi toisinaan harrastelija- tai ammattikalastajan mielessä käydä mielenkiintoinen ajatus siitä, että seuraavan kalastusretken voisikin suunnata hieman kauemmas.

Ajatus tosin on helpommin sanottu kuin tehty, sillä aivan ensimmäiseksi edessä on kohdemaan valinta, majoituksesta, lennoista ja erikoismatkatavaroista puhumattakaan! Kalastus Suomessa ei sinällään ole tyyristä touhua, vaikka kalastuslupiin ja varusteisiin uppoaakin jonkin verran rahaa. Paikasta toiseen voidaan liikkua omalla autolla ja yöpyminen hoituu joko omalla tai vuokratulla mökillä tai muulla edullisella majoituksella.

Ulkomaille kalaan lähdettäessä tilanne on kuitenkin toinen, sillä matkakuluihin täytyy laskea mukaan varusteiden ja kalastuslupien lisäksi matkat, mahdollinen autovuokra, majoitukset ja matkavakuutukset. Euroopan ulkopuolelle suuntautuville kalareissuille hintalappu voi yhtäkkiä kasvaa suurestikin, mutta matkan tuoma kokemus on parhaimmillaan kultaakin arvokkaampaa. Kauemmas suuntautuvaan kalareissuun voikin varautua joko säästämällä etukäteen tai vertailemalla ja kilpailuttamalla useita eri kulutusluottoja https://www.freedomrahoitus.fi/-sivuston kautta.

Mielenkiintoiset kalastuskohteet Euroopan ulkopuolella

Kun raha-asiat ovat kunnossa, on unelmista aika tehdä totta. Kokosimme seuraavaan listaan mielenkiintoisimmat Euroopan ulkopuoliset kalapaikat, joissa saalista riittää ahkerimmallekin kalastajalle!

1. Meksikon Cabo San Lucas

Eksoottisen Meksikon Cabo San Lucas tarjoaa erityisesti isompien saaliiden perässä oleville kalastajille yhtä juhlaa; näillä alueilla esimerkiksi valtavia purjekaloja sekä kulta- ja raitamakrilleja on kalastettu lähellä rantaa. Meren monimuotoisuus johtuu kahdesta yhteen sekoittuneesta merialueesta, jonka olosuhteet takaavat mereneläville ja kaloille erinomaiset puitteet lisääntymiseen. Cabo San Lucasissa kalastuskausi yltää vuoden ympäri, makrillin kalastukseen matka kannattaa suunnata touko-heinäkuulle ja purjekalalle taas loka-marraskuulle.

2. Floridan Key West

Upean sininen vesi, värikkäät koralliriutat ja vilkas merenkäynti. Mitä muuta seikkailunhaluinen kalastaja voisikaan toivoa? Floridan Key West toimii niin sanottuna porttikäytävänä suojeltuun Dry Tortugasin kansallispuistoon, jonka monimuotoisuus on omalta osaltaan vaikuttanut rannikon rikkaisiin kalastusalueisiin. Floridan rikkaiden vesistöjen saaliista saa nauttia myös ilman vaivannäköä, sillä Key Westin herkulliset ravintolat tarjoavat vain parhaita merenherkkuja pyydettyinä saman päivän aikana. Key Westissä pääsee kalastamaan vuoden ympäri.

3. Kanadan Nova Scotia

Suomalaiselle ilmastolle tutumpia olosuhteita voidaan lähteä hakemaan viileämmästä Kanadasta. Nova Scotia sopii erityisesti tonnikalan kalastajille, sillä kyseisestä paikasta pyydettiin vuonna 1979 yksi historian suurimmista sinievätonnikaloista. Edelleen tänä päivänä Nova Scotiasta löytyy enemmän todennäköisyyksiä jättikokoisen sinievätonnikalan pyyntiin kuin mistään muualta maailmassa. Tällä alueella sinievätonnikalojen keskimääräinen paino liikkuu useammassa sadassa kilossa. Jos siis tavoitteena on jättikokoisen tonnikalan kanssa poseeraaminen samassa kuvassa, kannattaa Nova Scotiaan suunnatta nimenomaan elo-lokakuussa.

4. Australian Cairns- ja Lizard-saaret

Koillis-Australiassa sijaitseva Iso valliriutta on tunnettu matkailukohde myös kalastajille. Yksi himoituimmista saaliista on lähes 700 kiloiseksi kasvava musta purjekala, jonka pyytäminen kuuluu monen kalastajan unelmiin. Tätä kalaa vastaan tosin kannattaa valmistautua taistelemaan, sillä jopa 130 kilometriä tunnissa uiva jättiläiskala tulee pistämään hanttiin ja kovaa. Parhaimmat kalastusalueet mustan purjekalan pyytämiseen löytyvät Cairnsin ja Lizardin saarten välisestä valtavasta 250 kilometrin mittaisesta vesistöstä.

5. Alaskan Jerome Lake

Alaskan osavaltiossa sijaitseva monille vielä täysin tuntematon Jerome Lake lienee yksi parhaimmista Euroopan ulkopuolisista kala-apajoista lohen ja kirjolohen pyyntiin. Kaukana asutuksesta syvällä Alaskan erämaassa sijaitseva lähes koskemattomana pysynyt Jerome Lake saa maisemillaan kokeneemmankin kalastajan nauttimaan yksinolostaan täysin rinnoin, tietysti runsaasta lohisaaliista puhumattakaan!

Leave a Reply

mts_best